четвъртък, 19 септември 2013 г.

СДОТО подслушвали 875 телефона без разрешение

Главният прокурор Сотир Цацаров
Прокуратурата проверява 875 телефонни номера, намерени в бележниците на служители на разформированата вече Специализирана дирекция „Оперативни технически операции” (СДОТО). За съответните телефони не е имало надлежно разрешение за подслушване.

Това обясни пред журналисти в четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров. Той коментира разследването срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по аферата с автомобилите за подслушване при МВР.

“Прегледани са най-сетне всички работни тефтери на всички оператори на мобилни станции в СДОТО, това е къртовски труд. Къртовски труд е в момента да се установи кои са абонатите на телефоните, по които е работено и за които няма издадено разрешение. В момента чакаме да разберем кои са 875 лица, чийто телефонни номера фигурират в бележниците, но за тях няма разрешение”, заяви главният прокурор.

През април Прокуратурата обяви, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е престъпил закона, като е позволил незаконно подслушване с мобилната техника на МВР. Наказателното производство, което първоначално беше образувано срещу четиримата служители от СДОТО, беше спряно.
Причината - в хода на разследването срещу тях били събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от Цветанов. В качеството му министър на вътрешните работи, той съзнателно е допуснал неговите подчинени от службата за подслушване на МВР – Иванов, Костов и Кацаров да извършат престъпления – злоупотреба с власт и служебно положение, смятат от Прокуратурата.

SEO sprint - Всё для максимальной раскрутки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар