понеделник, 30 септември 2013 г.

Не ви ли е жал???


Това, което се случва в парламента, е саботаж. Без да взимаме страна кой е причината, без да се обясняваме защо мислим така – време е да разберем – това е парламентарен саботаж с махленски пинизи.

Надцакване? Надхитряне? Процедурни хватки? Квестори броят депутати, защото те не искат да се регистрират, докато са седнали на банките? Стоят си по стаите и чакат някой да им каже „влез-излез“?! Не ви ли е жал поне мъничко за тая изчезваща нация и за децата й? Какво работите вие, господа депутати?!

С цялото си уважение към Борисов и магистралите му трябва някой да му каже, че прилича на човек, който пада за дузпа и това донякъде е симпатично. Но преди да изпълниш дузпата пак да паднеш в наказателното поле? Когато никой не те спъва? Господин Борисов – в тази страна няма дясна партия, за която да гласуват десните избиратели – това, което правите, просто маха хора от от вашата бюлетина. Какво ви става?

Тази нация някой трябва да я накара да работи. А колко да работи една нация, която вижда как едни други, в Парламента политиците, се саботират, за да няма свършена работа, за да няма смисъл? Та, всички вие, политиците се кълнете да РАБОТИТЕ за тази нация, за хората навън – какви са тия номера, какви са тия акробатики?

Това, което се случва, компрометира не просто Парламента – това компрометира партиите, демокрацията, изборите, начинът, по който искахме да работи една държава.

Не ви ли е жал за хората, които работят и плащат данъци и вашите заплати? Не ви ли е жал поне малко за децата, които растат наоколо и пишат себе си „бългЪри“? Не ви ли е жал за пътищата и недoстрoеното? Не ви ли е жал за разрушаващото се и за ограбените бабички по селата? Не ви ли е жал поне малко за бизнеса, който седи и чака „нещата да се успокоят“? Не ви ли е жал, не ви ли се плаче, като излезете от Парламента?! Като излезете и видите къде живеете, като видите грозния български свят – не ви ли се приисква да направите нещо свястно? Не ви ли е жал, че проблемите на българите гноясаха, че българите бягат, че ви се отвращават? Вече на българина му е все едно кой ще му помогне – той ще хване и червена, и синя, и всяка подадена му ръка. Но това, което подавате на българите в момента от Парламента, не е ръка. Това е крив космос.

А на българите им става ясно, че в България единствената олигархия са политиците, които могат да си позволят да не работят и да получават заплати, които могат да си позволят да не правят нищо и пак да са важни, и да им се покланяме?! Политиците рекетират всички с поведението си – от най-богатите хора в държавата, до обикновения хонорар на стажанта по журналистика – тези хора крадат от нас не просто пари – те крадат житейско време, всеки ден ни гепват смисъла и ни се усмихват от екрана. То бива политически стратегии и номера, но това вече е саботаж.

Не искам да съм част от котерийните журналистически битки, днес всеки политик си има лични журналисти, не искам да бъда разбран неправилно. Когато се правят магистрали - това е добре. Когато се правят номера – това не е добре. Губите ми времето на тази Земя... Какъв късмет - си викат българите един на друг – какъв късмет е да се родим по това време и да живеем по този начин. Не ви ли е жал?
SEO sprint - Всё для максимальной раскрутки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар