сряда, 4 септември 2013 г.

Провокатори симпатизанти на ГЕРБ пробиха загражденията на НС

Група от около 15 провокатори изтръгна със сила няколко от загражденията около парламента, откъм северния вход, в близост до будката за пропуски.

Провокаторите се задействаха по сигнал с ръка на мъж от групата около 10:40 ч. Те започнаха да бутат и да дърпат металните огради, докато от другата страна полицията се опитваше да удържи напъна и да му противодейства.

Без никой да забележи, дори полицията, провокаторите бяха успели да прокарат верига през оградите, с която ги катурнаха на земята. После започнаха силно да скандират “Убийци!”.

Въпреки високия градус на напрежението, полицията и жандармерията не се поддадоха на провокацията и не употребиха сила. Напротив – чуха се заповеди да не се действа силово.

Организираната група от яки мъже, видимо различаваща се от останалите протестиращи, се събра на мястото малко преди началото на агресивния акт.

Сред провокаторите имаше и симпатизанти на ГЕРБ. Само около час преди това, на мястото, където станаха сблъсъците, Бойко Борисов мина да поздрави симпатизантите на партията. 

В социалните мрежи се появиха призиви протестиращите да не се подават на провокации. "Призовавам господин @BoykoBorissov да изтегли провокаторите си от протеста. Не се прави така!", написа Кристиян Владимиров в Туитър. Асен Генов, който е едно от лицата на Протестна мрежа, написа във Фейсбук: Платените агитки, про и анти, събрани с автобуси, се опитват да опорочат протеста. Хората от Протестна мрежа не носят ножици за рязане на загражденията. Протестът е опорочен от агитки на #БСП и #ГЕРБ, а #Йовчев знаеше и го каза публично. Истинският протест ще продължи без партийно финансиране и конвоиране. #ОСТАВКА.

Минути след опита да бъде пробита блокадата на Парламента, Цветан Цветанов излезе, за да успокои протестиращите да не провокират насилие.
SEO sprint - Всё для максимальной раскрутки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар